marți, 25 mai 2010

Cade guvernu'?

Am stat o saptamina intreaga sa se intimple ceva marcant. Exact cind m-am apucat de blog,pe Basescu l-a apucat austeritatea.
Eu , sincer sa fiu ,ma gindeam (si ma gindesc) la orasul nostru.Planuiesc un material despre garduri. Exact,despre garduri. Sa vedem -pe nume si prenume-care patron e gospodar si care a lasat in functiune gardul comunist din beton cu motive populare,aplecat ba in stinga,ba in dreapta,dupa gradul de tasare.
Nu pot sa ma ocup de garduri din cauza astora de la Bucuresti cu programul lor de austeritate.
S-au suparat sindicatele rau de tot.Au zis ca fac miting mare la Bucuresti.S-au trezit televiziunile mogulilor de dimineata,au pus care de reportaj in Piata Victoriei,au inchiriat elicoptere si terase de bloc sa ne transmita in direct revolta populara. Ba chiar vreo 30 de mineri au bagat in sperieti bucurestenii cu prezenta lor.
Si s-au dus la Bucuresti doar vreo 30.000. Au filmat mogulii ,cum au filmat ,sa para mai multi.Degeaba.N-au impresionat pe nimeni. Daca se duceau 100.000 poate implementa programul alt prim-ministru si nu Boc.
Si 30.000 e ceva.Desi la ACDC au fost 60.000 de oameni care au platit si bilet ca sa fie acolo.Deci oamenii care iubesc pe ACDC sunt de doua ori mai multi decit cei care-l urasc tare pe Boc. Asta pina la proba contrarie,adica o greva generala.
In esenta mitingul de saptamina trecuta a fost un esec.N-a impresionat pe nimeni si nici nu se poate repeta.Are concurenta. In Bucuresti in urmatoarele doua saptamini vin Eric Clapton,Elton John,Aerosmith.Si mai sunt ceva nume in vara.Zici ca esti la Paris sau Berlin cu concertele astea.
Si eu mi-am luat bilete la Elton John. Imi place de cind a facut clipul pe "Nikita",in care se indragosteste de o rusoaica ce pazea Zidul Berlinului,ea ramine sa numere caloriile in lagarul socialist si el plinge dupa ea in lagarul capitalist ,plimbindu-se in masini scumpe. Era in plina era Ceausescu si clipul asta m-a facut sa ma intreb daca voi putea umbla vreodata prin lume mai mult decit o excursie de o zi in Republica Populara Bulgara.
Si daca tot am adus vorba de calorii, se pare ca iar o sa le numaram.Pe linga faptul ca o sa pierdem 12,5% din venituri la nivel national,o sa se scumpeasca si piata. Micii producatori care aduc si ei in sezon la piata ce-au facut in curte,o sa trebuiasca sa-si cumpere casa de marcat care-i mai scumpa decit productia vinduta.Asa ca o sa luam rosii ,castraveti si ardei de la intermediari,adica la pret dublu. Ca astea-s masurile anticriza:impozitarea zarzavagiilor si campania de milioane de euro derulata in presa impotriva contrabandei cu tigari. Cica de aia nu avem autostrazi. Din cauza taranilor care cultiva rosii si fac evaziune si a contrabandistilor cu tigari.
Nu e nicio masura serioasa.De exemplu sectorul constructiilor este blocat.O reducere a TVA la zero n-ar produce nicio dauna.Doar nu se construieste ca in 2008. S-ar relansa ceva. O ieftinire cu 20% a metrului patrat construit ar misca multe,de la siderurgie la industria mobilei.Sau un program pentru industria prelucratoare,care e in colaps,cu scutire de impozit pe profit sa le faca mai competitive la export. Nici pe investitii nu mai avem sperante.Elena Udrea a anuntat ca ar vrea sa desfiinteze Compania Nationala de Investitii.Tocmai acum cind trebuia sa se apuce si de ruina aia de Sala a Sporturilor din Galati. Si abia ce am dat un interviu unei televiziuni,plin de speranta ca o sa se repare intr-un final.
Asta e ... Suntem cu totii spectatorii unei piese ce se joca la Bucuresti.Si nu-i stim finalul.De aceea lumea e curioasa. Ca vecina mea care m-a intrebat peste gard in soapta: Ce stii... Cade guvernu"?

2 comentarii:

  1. Nu, nu cade. Sigur nu cade. Nici la sfarsitul lui mai, nici in iunie si nici in iulie. Asta e "premonitia" mea datata 28 iulie.

    Acum, ca am lamurit asta, am rezolvat toate problemele? Ca daca intru pe aici, asa mi se pare... :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Îţi place să scrii articole şi eşti pasionat de muzică?
    Eşti la curent de fiecare dată când artiştii tăi preferaţi lansează ceva nou?
    Îţi place muzica în general sau asculţi doar un anumit gen?
    Îţi place să te uiţi la filme şi să le povesteşti celorlalţi filmele care ţi-au plăcut cel mai mult?
    Doreşti să promovezi artişti prin interviuri, biografii, ştiri?
    Îţi place să te distrezi la concerte, să faci poze, iar a doua zi să povesteşti atmosfera?
    Alătură-te echipei ONmusique.info – un site cu şi despre muzică!
    Contact: onmusique@yahoo.com
    Onmusique.info – Pentru că muzica aparţine tuturor!

    RăspundețiȘtergere