miercuri, 12 mai 2010

Vara asta dansam in familie

Dimineata la Realitatea tv a fost invitat un reputat psiholog sa ne explice cum combatem in plan personal efectele crizei.Am retinut citeva idei interesante: unu) e un moment bun sa ne lasam de fumat , doi) e bine sa ne lasam de baut(daca e cazul) , trei) sa stam mai mult cu familia ,sa petrecem timp cu copiii si sa uitam de probleme. Scenariul e interesant doar ca alte popoare destul de aproape de noi-cu sunt grecii-combat situatia cu cocktailuri Molotov si greva generala.

Se vede ca azi la Galati , cel putin 500 de pensionari nu s-au uitat la televizor si s-au dus la Prefectura sa ceara explicatii cu privire la planul de reducere a pensiilor cu 15%.Doctorul Bucatanschi se intreba care sint cele 200 spitale care se inchid la nivelul intregii tari.La noi s-a desfiintat deja Municipalul. Probabil vor fi inchise asezaminte din judet.

Cu siguranta ca vom avea parte de momente dramatice si decizii la fel .Vor fi evident si consecinte la fel de dramatice ,economice,sociale si politice.

Iata ce mi-as dori eu sa invete romanii:

1) Statul care da ,a incetat sa mai existe
2) NU EXISTA omul providential.In tara asta ,ca regula istorica, salvatorul natiunii sfirseste la zid,in exil sau in derizoriu
3)Tot ca regula istorica,politicienii romani nu stiu de vorba buna.

Ramine de vazut ce se va intimpla. Fie vom avea o vara fierbinte fie vom sta acasa ,ne vom lasa de fumat si vom dansa in familie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu