marți, 4 mai 2010

Mi-am facut blog!

Ma gindesc de ceva timp la ideea de a avea un blog , nici nu stiu de ce am ezitat pina acum. Un bun prieten,specialist in comunicare, m-a intrebat la ce-mi trebuie. Ca o sa fiu injurat de fel de fel de oameni pe la trei dimineata,in scris bineinteles,oameni care n-au servici( de aia stau treji la 3 in the morning),n-au neveste sau prietene sa-i culce mai devreme,n-au nimic decit frustrari cit casa.Si subsemnatul va trebui sa le gazduiasca veninul. Asa ca am hotarit de la inceput sa nu iau in seama postarile de dupa,sa zicem, 2 noaptea. Desi tare m-as bucura sa tin oamenii in fata calculatorului pina spre dimineata cu sau fara injuraturi.

Am trecut la fapte in urma unei simple intimplari. O tinara eleva de la Colegiul Vasile Alecsandri mi-a trimis un set de intrebari pentru un interviu in revista scolii. Una din intrebari m-a pus pe ginduri: "Ce ati schimba in Romania peste noapte daca ati putea?" Oare ce e de schimbat in tara asta de urgenta? De unde as incepe daca as fi vrajitor? Mai ales ca ma gindesc la ceva legat de Galati,pentru ca in Ardeal,de bine-de rau, s-a intrat pe drumul cel bun. Acolo purtatorul de idei bune nu e luat la rost ca pe la noi, e mult mai curat si o sa aiba si autostrada cu 15 ani inaintea noastra.

Cea mai interesanta explicatie pe care am gasit-o pentru delirul romanesc a dat-o Patapievici (recunosc ,sunt fan) . Ca Romania plateste efectul metempsihozei ratate. In traducere, modernizarea tarii inceputa dupa primul razboi s-a incheiat brusc prin bolsevizare dupa numai 20 de ani,lasind un popor intreg fara repere morale si economice. Am luat-o dupa 1989 de la capat ,de la 0 , cu ceea ce s-a prabusit in 1945. Ceea ce este fara indoiala foarte greu si cu costuri mari.

Revenind la intrebarea tinerei de la CNVA, cred ca intrebarea ar fi trebuit sa fie despre ceea ce ar trebui pastrat.Raspunsul ar fi cu siguranta mai scurt.

Sint de 18 ani parte a administratiei locale la Galati. In 1992 ,la 26 de ani am fost cel mai tinar consilier judetean din Romania. Am vazut ,auzit si facut cite ceva in tot acest timp si cred ca imi pot permite sa fac o analiza.Am umblat in toate colturile orasului, de la groapa de gunoi pina in biroul prefectului si de la cantina sociala pina in casele celor foarte bogati.

De unde sa incep daca as avea o bagheta fermecata?

Obsesia schimbarii a dominat ultimii 20 de ani. In '90 oamenii facea scandal sa ne modernizam mai repede. Tin minte ca un tip la televizor cerea reclame luminoase la magazinele de pe bulevarde. Comentatorul -smecher-il tempereaza: nu se poate totul dintr-o data n-au trecut decit trei luni de la Revolutie. Mama ce ma mai enervau aia de la TVR prin '90...Nici macar azi nu ma simt razbunat. Toti aia traiesc bine mersi pe taxa tv chiar daca nu se uita nici dracu' la emisiunile lor timpite.Ba chiar Cornelius Rosianu (il mai tineti minte?) produce o emisiune de calatorii prin lume, absolut penibila dar care l-a dus pe masa,casa,avion si diurna in fulgi vest in cele patru colturi ale lumii. Ionel Stoica ,care facea emisiuni cu uteceul ,comenteaza Liga Campionilor in stilul sau inconfundabil,adica inept. Cu contrarevolutionarii astia n-o sa se faca niciodata dreptate...

Oricit as fi de tentat ,n-as folosi bagheta de unica folosinta pe Cornelius Rosianu chiar daca acum 20 de ani ma enerva mai tare ca Iliescu.

Deci ce as face cu bagheta? Cred ca imi mai trebuie timp si 3000 de pagini de blog sa ma hotarasc... Incep astazi 4 mai 2010.

Salut bloggerii de Galati pe care i-am citit in ultimele zile. Am constatat ca Poalelungi ma lauda.
Il iubesc tare. Nu de alta ,dar daca ma caut pe google ,ma iau cu miinile de cap. Constat ca sunt un rau ,ma tin de prostii si nu am maniere. Asa ,o lauda din cind in cind ,ma mai invioreaza si pe mine.

Promit sa ma tin de blog,sa invat sa-l promovez,sa-mi bag poza,sa colorez pagina cum trebuie.
O sa explic si de ce i-am dat titlul asta...

Pe miine!

5 comentarii:

  1. e o hotarare... dar acum daca tot te-ai aruncat (in apa asta tare tulbure) speram ca te-ai aruncat suficient de departe ca sa ti se para mai aproape luminita, stim cu totii care, sau poate steaua aceea fara nume pe care unii dintre traitori o (mai) au. acum fereasca Dumnezeu de taxa pe timpul stat la scris pe blog ca taxa pe etaj se pare ca vom avea (ma gandesc ca eu locuiesc la etajul 1 dar cred ca nu se pune).
    pacat ca bagheta ta are un mare necaz, nu e nici macar ca pestisorul (care implineste trei dorinte), in felul acesta sigur trebuie sa te gandesti bine pana sa ne spui si noua la ce te gandesti sa schimbi... mult noroc si apa rece!

    RăspundețiȘtergere
  2. pentru ca e la ordinea zilei:
    "Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stind intr-o galeata, incearca sa se ridice tragind de miner."
    (Winston Churchill)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ati spus ca aveti nev de un 'copil' sa il decoreze?:D vas putea ajuta :)

    RăspundețiȘtergere
  4. D-le Cristea incercati si dvs sa intrati pe adresa sit-ului PNL Galati : http://www.pnlgalati.ro/
    Daca nu avem o pagina de net pt PNL, atunci de ce sa mai vorbim de maiestria cu care e condus partidul de la centru...de niste mosi fara discernamant...

    RăspundețiȘtergere
  5. Domnule, nu v-ar interesa o administrare pentru blog? www.andrilian.eu/blog .

    RăspundețiȘtergere